Kalanşo (kalanchoe) çiçeği, birçok kişinin beğenisini kazanan, bakımını gerçekleştirmek istediği bitkiler arasında yer alıyor. Bu çiçek, gerek görünümü gerekse uzun süre canlı kalmasıyla öne çıkıyor. Kullanıldığı mekana renk katıyor, havayı temizliyor ve oldukça farklı bir enerjiye sahip olduğu da biliniyor. Evine renk katmak, yaşam alanlarına farklı bir dokunuş gerçekleştirmek isteyenler için hazırladığımız bu içerikten kalanşo çiçeği bakımı, püf noktaları ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz!
Kalanşo çiçeği, az ışık istemesi ve bakımının oldukça kolay olmasıyla biliniyor. Kırmızı, sarı, beyaz, pembe ve turuncu başta olmak üzere birden fazla renk seçeneği bulunuyor. Kalanşo çiçeği bakımı evde her ne kadar kolay olsa da bazı püf noktalara dikkat etmek önem taşıyor. Bu püf noktalar hem çiçeğin uzun süre yaşamasını hem de sağlıklı yapraklara sahip olmasını sağlıyor. Bulunduğu ortamı değiştiren kalanşo çiçeği ve diğer bitkileri Karaca’dan alabileceğiniz vazolar ile daha gösterişli hale getirebilirsiniz. Dilerseniz dekoratif tepsi üzerinde birden fazla çiçeği sergileyebilir, yaşam alanına farklı bir hava katmasını sağlayabilirsiniz. Tüm püf noktalar için özel olarak hazırladığımız bu içeriği okumaya devam edebilirsiniz!
Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği Anlamı Nedir?
Çiçek türleri, geçmişten günümüze kadar birbirinden farklı anlamlara gelmeleriyle biliniyor. Kalanşo da bu çiçekler arasında bulunuyor. Sukulent ailesinin bir üyesi olan bu bitki, rengarenk çiçekleri ile bulunduğu ortama sıcak bir hava katıyor. Ateşli Katy olarak da bilinen bitkinin anlamı da oldukça güzel. Kalanşo, genellikle hediyeleşme sırasında çok fazla tercih ediliyor. Hasta ziyaretinden bebek tebriğine kadar her güzel anın en renkli eşlikçisi oluyor. İster sevdiğiniz kişinin kalbini kırdığınız da isterseniz de yeni iş tebriğinde bu çiçeği hediye edebilirsiniz.
Hediye edeceğiniz kalanşonun rengini tercih ederken anlamlarına dikkat etmeniz önemli. Hasta ziyaretine sarı renge sahip olan kalanşo ile giderseniz ona zarif bir geçmiş olsun hediyesi bırakmış olursunuz. Sevdiklerinizin en mutlu anına şahitlik etmek istiyorsanız da tercihinizi pembe renkli kalanşodan yana kullanabilirsiniz. Kalanşo çiçeği bakımı nasıl yapılır, anlamı nedir, hangi renk hangi anı temsil ediyor gibi birbirinden önemli konular hakkında bilgi sahibi olarak kendinizi ya da sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz bu çiçeği tercih edebilirsiniz.
Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği Renkleri
Mor, kırmızı, sarı, pembe, beyaz, turuncu! Birbirinden farklı renkleri ile evlerin havasını değiştiren kalanşo çiçeğinin renk seçeneği oldukça fazla. İşte bu alternatiflerden bazıları;
- Beyaz: Saflığı, duruluğu ve temizliği simgeleyen beyaz, kalanşo çiçeğinde barışma anlamına geliyor. Kırdığınız, üzdüğünüz ya da gönlünü almak istediğiniz kişilere özür mahiyetinde bir hediye arıyorsanız beyaz renkli kalanşo çiçeğini tercih edebilirsiniz. Beyaz Kalanchoe çiçeği, bakımı oldukça kolay olduğu için ideal bir hediye oluyor. Yanına dekoratif biblolar ekleyerek evlerdeki yerini almasını da sağlayabilir, beyazın her şeyle uyan enerjisinden yararlanabilirsiniz.
- Sarı: Geçmiş olsun anlamına gelen sarı renkli kalanşo çiçeği de oldukça güzel bir seçenek. Sevdikleriniz herhangi bir sağlık sorunu yaşadıysa ve iyi dileklerde bulunduğunuzu göstermek istiyorsanız ‘geçmiş olsun’ anlamına gelen bu rengi tercih edebilirsiniz. Sarı kalanşo çiçeği bakımı ve anlamını detaylı bir şekilde öğrenerek hediye tercihinizde değerlendirebilirsiniz.
- Kırmızı: Her çiçek türünde ilgi ve beğeniyi üzerine toplayan kırmızı, kalanşoda da oldukça sık tercih ediliyor. Kırmızı kalanşo çiçeği bakımı, yine benzer süreçlere sahip olduğu için oldukça kolay. Bu güzel renk ise aşkı ve sevgiyi ifade ediyor. Eşinize, sevgilinize veya tüm sevdiklerinize olan sevginizi göstermek için kırmızı rengin enerjisinden yararlanabilirsiniz.
- Pembe: En çok beğenilen renklerden bir tanesi de pembe oluyor. Kırmızının aksine bu renk, mutluluk ve iyi niyeti temsil ediyor. Açılışlarda, doğum günlerinde ya da yeni doğum ziyaretlerinde pembe renge sahip bu çiçeği satın alabilir, birbirinden güzel temennilerinizi iletebilirsiniz.
Özel günlere ve hislerinize bağlı olarak hangisini tercih edeceğinize karar vermek için kalanchoe çiçeği renkleri anlamı sizin için iyi bir referans noktası olabilir!
Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Kalanchoe çiçeği bakımını oldukça kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Fazla ışık ve nemden hoşlanmayan bu çiçeğin bakımını yaparken doğru ortamdan yeterli sulama miktarına kadar tüm adımlara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte bakımla ilgili tüm detaylar;
Kalanchoe saksı çiçeği bakımını yaparken uygulamanız gereken ilk adım, onu doğru ortama yerleştirmek. Çiçek, eğer az ışık olan bir ortamda bulunursa beslenemiyor. Bu nedenle dolaylı yoldan güneş alan ve sıcak bir alana yerleştirebilirsiniz. Eğer bitkinizin zamanla solduğunu ya da renginde farklılıklar görürseniz çiçeğiniz doğru ve yeteri miktarda ışık almıyor anlamına geliyor.
Kalanchoe çiçeği evde nasıl bakılır sorusuna verilecek ikinci cevap ise sulama oluyor. Bu çiçeğin en önemli özelliği, toprağının kuru olmasını tercih etmesi. Sulama adımını ise sadece toprağın çok fazla kuruduğu noktada gerçekleştirmeniz gerekiyor. Kış mevsiminde haftada 1 defa sulamanız yeterliyken yaz aylarına gelindiği zaman haftada 2 defa sulayabilirsiniz.
Bir çiçeğin bakımını yapmanın en önemli adımlarından bir diğeri ise budama. Eğer bitkiniz artık çiçek açmıyorsa budama zamanının geldiğini anlayabilirsiniz. Solmuş yaprakları keserek çiçek açmasını devam ettirebilirsiniz.
Saksı ve toprak değişimi de bakım sırasında uygulamanız gereken noktalardan biri. Saksı değişim işlemini, bitkinin tüm yaprakları döküldükten sonra uygulamanız gerekiyor. Toprak değişimini ise yılda bir kez ve sadece nisan ayında yapmanız önemli.
Sarı, kırmızı ya da pembe kalanşo çiçeği bakımını yapmak için bu adımları doğru uygulamanız, rengarenk çiçeklere sahip olmanızı sağlıyor.
Kalanşo (Kalanchoe) Çiçeği Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kalanchoe çiçeği bakımı nasıl yapılır konusu kadar bu süreçteki dikkat edilmesi gereken detaylar da merak konusu. Kalanşo çiçeği bakımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler maddeler halinde şu şekilde sıralanıyor:
- Sulamada kullanacağınız suyu bir ya da iki gün süreyle dinlendirmeniz gerekiyor. Dinlenmiş su, çiçeğin daha sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlıyor.
- Sulama sıklığını iyi bir şekilde ayarlamanız ve takip etmeniz önemli. Yaz aylarında haftada 2-3, kış aylarında ise 1 kez sulamanız öneriliyor. Fazla su çiçeğin yıpranmasına neden olabiliyor.
- Düzenli olarak yapraklarının tozlarını alarak çiçeğinizin hava alma sorunu ile karşılaşmasını engelleyebilirsiniz. Dilerseniz toprağını da havalandırabilirsiniz.