Evde Ofis Kurmanın Püf Noktaları

Evde Ofis Kurmanın Püf Noktaları

Esnek çalışma düzeninin popüler olmasıyla birlikte artan evde ofis uygulamaları, ev ortamında etkin çalışma alanı yaratmayı ifade eder. Evden çalışmak için yaşam alanlarında belirli bölümler oluşturmak; iş-yaşam dengesini daha iyi kurmaya ve yolculuk, yemek gibi iş masraflarından tasarruf etmeye yardımcı olur. Ayrıca evden çalışma avantajları arasında iş ortamındaki dikkat dağıtıcı unsurlardan ayrışarak daha konforlu çalışma imkanı da bulunur. Evden çalışmayı düşünen biriyseniz evde uygun bir alan yaratıp, ergonomik ofis mobilyaları seçip bu düzene hemen geçiş yapabilirsiniz. Peki, evden çalışmaya başlamadan önce nelere dikkat etmeli? Konu hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını içerikte bulabilirsiniz.

Evde Ofis için Uygun Bir Alanın Seçimi ve Düzenlenmesi

Evden çalışmak, birçok kişinin yeni iş alışkanlıkları arasında. Home office kurulumu için öncelikle kendinize evde uygun bir alan seçmeli ve bu alanı bazı kriterlere göre düzenlemelisiniz. Alan seçimi ve düzenleme aşamasında şu noktalara göre hareket edebilirsiniz:

  • Çalışma bölümü seçiminde evinizin sessiz ve sakin alanlarını tercih etmeniz önemli. Fazla gürültünün olmadığı sakin köşeler, iş sırasında dikkatinizin dağılmasını önlemek adına faydalı. Bu noktada bahçe kısımlarına bakan, trafik gürültüsünden uzak bölümleri tercih edebilirsiniz.
  • Bölüm seçerken ortamın doğal ışık almasına dikkat edebilirsiniz. Bu sayede işinize daha rahat konsantre olabilirsiniz. Evinizde belirlediğiniz alan, yeteri kadar ışık almıyorsa o halde ek aydınlatma sistemleri ile ortamı ışıklandırmayı deneyebilirsiniz.
  • Bilgisayar, yazıcı ve diğer elektronik cihazlar için yeterli priz aksamına sahip alanlar seçerek işlerinizi sorunsuz biçimde yürütebilirsiniz. Bunun yanı sıra seçtiğiniz alanda internet bağlantısı sinyalini güçlendirici cihazlar alarak internet hızını artırabilir, iş akışını daha kolay yönetebilirsiniz.

Ergonomik Ofis Mobilyaları Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Home office mobilya ürünleri ev ofislerinin temel ihtiyaçlarından. Belirlediğiniz çalışma alanını ergonomik ofis mobilyaları ile donatarak uzun saatler boyunca keyifle çalışabilirsiniz. Doğru mobilya tercihleri yaparak kas-iskelet sisteminizi koruyabilir, üretkenliğinizi artırabilirsiniz. Ev ofisi için mobilya seçerken dikkat edilmesi gerekenler şunlar:

  • Mobilya seçiminde sandalye en önemli detaylardan biri. Sandalye satın alırken ayarlanabilir sırt desteği olan modelleri tercih edebilirsiniz. Omurganızın doğal eğriliğini destekleyen modeller, sırt ağrısı gibi sorunlar yaşamanızı önler.
  • Ayarlanabilir yüksekliğe sahip sandalyeler seçerek ayaklarınızın yere rahat basmasını sağlayabilir, tüm gün konforlu bir şekilde çalışabilirsiniz.
  • Koltuk derinliğini ayarlamaya imkan tanıyan modeller seçerek belinizi sandalyeye tam olarak yaslayabilir, vücut ağrılarının oluşumunu engelleyebilirsiniz.
  • Nefes alan kumaşlardan yapılmış, konforlu sandalyeler satın alarak rahat çalışma süreçleri deneyimleyebilirsiniz.
  • Alan için tercih ettiğiniz çalışma masasının bileklerinizi bükebileceğiniz, kolunuzu yaslayabileceğiniz yükseklikte veya ayarlanabilir özelliklere sahip olmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Home office çalışma masası modelinin bilgisayar ve diğer çalışma ekipmanlarına yetecek büyüklükte olmasına özen gösterebilirsiniz.
  • Seçtiğiniz masa malzemesinin sağlam ve dayanıklı yapıda olmasına önem verebilirsiniz.

Ev Ofisinde Verimliliği Artırmak için Organizasyon ve Depolama Önerileri

Organizasyon ve Depolama

Home office çalışma alanını doğru şekilde organize etmek ise daha kolay odaklanmanıza yardımcı olur. Bu noktada çalışma alanındaki düzenleme ve depolama önerilerine başvurabilirsiniz. Seçtiğiniz alanda uygulayabileceğiniz öneriler aşağıdaki gibi:

  • Çalışma alanında, her bir cihaz ve aksesuara bir yer belirleyerek tüm eşyaların derli toplu görünmesini sağlayabilirsiniz. Kalemleriniz için kalemlik, telefonunuz için şık ofis aksesuarları satın alarak düzenli bir görünüm yakalayabilirsiniz.
  • Kullanmadığınız veya iş sırasında ihtiyacınız olmayan eşyaları ortamdan kaldırarak kendinize ferah alanlar yaratabilirsiniz.
  • Ofis panonuza her gün yapmanız gereken işleri yazdığınız bir liste asabilirsiniz.
  • Çalışma alanında portatif raf, dolap ve çekmece gibi depolama araçlarından yararlanarak ekstra alanlar oluşturabilir, dosya ve dokümanları bu alanlara yerleştirebilirsiniz. 
  • Duvarlarınıza raf ve kanca aparatları ekleyerek bazı eşyaları bu alanlara yerleştirebilirsiniz.
  • Hem raf hem masa imkanı sunan çok işlevli ofis mobilyaları satın alabilirsiniz.
  • Çalışma alanlarındaki dikey alanlara minik kitaplar veya raflar yerleştirerek bu bölümleri depolama amacıyla değerlendirebilirsiniz.

Ev Ofisindeki Teknolojik Gereçlerin Yerleşimi ve Bağlantıları

Evde ofis alanınız için her an kullandığınız teknolojik cihazların yerleşim ve bağlantılarını doğru şekilde düzenlemeniz önemli. Bu sayede bağlantı kesintisi yaşamadan işlerinizi daha hızlı biçimde takip edebilirsiniz. Öncelikle alanda güvenli ve hızlı bir internet bağlantısı tercih edebilirsiniz. Kablosuz bağlantılar sayesinde kablo dağınıklığının önüne geçebilirsiniz. Bunun yanı sıra klavye ve fare seçiminde kablosuz ürünler tercih edebilirsiniz. Kablosuz internet sinyalinin düşük olduğu alanlar için sinyal güçlendirici çözümlerle bağlantı kalitesini artırabilirsiniz. Range extender veya yönlendirici gibi ürünlerle sinyal gücünü yükseltmeniz mümkün. 

Öte yandan gün içinde sık kullandığınız yazıcı veya tarayıcı gibi cihazları, çalışma masanızın yakınına yerleştirerek ürünlere her an erişim sağlayabilirsiniz. Monitörünüzü göz seviyesinin biraz üstünde bir yerde konumlandırarak görüş konforunuzu artırabilirsiniz. Gerekli durumlarda çoklu monitör tercih ederek iş akışınızı hızlandırabilirsiniz. Eğer kablolu ürünler kullanıyorsanız kablo tutucu gibi araçlar tercih ederek ortamdaki kablo dağınıklığının önüne geçebilirsiniz.

Ev Ofisinde Dikkat Dağıtıcı Faktörlerle Başa Çıkma Yöntemleri

Evden çalışma sürecinde aile üyeleri, evcil hayvanlar ve dışarıdaki gürültüler zaman zaman dikkat dağıtıcı unsurlar haline gelebilir. Bu tür faktörler iş odağını düşürebilir ve verimliliği olumsuz etkileyebilir. Neyse ki dikkat dağıtıcı unsurlarla başa çıkmak için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcut. Sizi işinizden alıkoyacak faktörleri önlemek için şunları deneyebilirsiniz:

  • Dikkat dağıtan en önemli unsurların başında ortamın dağınıklığı gelir. Çalışma ortamını her zaman düzenli tutarak dağınıklık kaynaklı odaklanma sorununu engelleyebilirsiniz.
  • Çalışma sırasında gürültü engelleme özelliği bulunan kulaklıklar kullanabilirsiniz. Bunlar dışarıdan gelen sesleri en aza indirir ve işinize konsantre olmanıza yardım eder.
  • Çalışma sürecinde pomodoro tekniğinden yararlanarak üretkenlik seviyenizi artırabilirsiniz. 25 dakikalık çalışma seanslarının ardından 5 dakikalık molalar vererek konsantrasyon problemlerinizi en aza indirebilirsiniz.
  • Aile üyelerinizden ve arkadaşlarınızdan sizi iş saatlerinde rahatsız etmemelerini rica edebilirsiniz.
  • Çalışırken dalga sesleri, kuş cıvıltılarının olduğu doğa seslerini dinleyebilir veya klasik müzik türleri tercih ederek konsantrasyon seviyenizi artırabilirsiniz.
  • Çalışma sürecinde evcil hayvanlarınızı başka bir odaya alarak onların sizi rahatsız etmesini önleyebilirsiniz.

Evde Ofis Kurarken Kişisel Motivasyon ve İş Disiplini Sağlama Stratejileri

Motivasyon ve İş Disiplini Sağlama Stratejileri

Home office ortamında çalışırken verimliliğinizi ve odaklanma becerilerinizi artıracak yöntemlere başvurabilirsiniz. Böylece kendinizi çalışırken daha motive hissedebilirsiniz. İş sırasında kişisel disiplini artıracak yöntemler için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

  • Çalışırken telefonunuzu sessize alarak aramaları ve e-postaları sonra cevaplayabilirsiniz.
  • Çalışma sırasında sosyal medya uygulamalarından uzak durarak iş konsantrasyonunuzu önemli ölçüde artırabilir ve zaman kaybını engelleyebilirsiiniz.
  • Kendinize her gün için çalışma saatleri belirleyerek bu saatler içinde işlerinizi tamamlamaya gayret edebilirsiniz. Bu, daha disiplinli hareket etmenize yardımcı olur.
  • Her gün için çalışma gününüzü organize edecek bir iş planı oluşturabilir ve işleri aciliyet sırasına göre gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede yetişmeyen işlerden kaynaklı iş stresi gibi durumları önleyebilir, zamanı efektif kullanabilirsiniz.
  • Çalışma ortamınızı sevdiğiniz kişilerin fotoğrafları, özel aksesuarlar ve dekoratif objeler ile süsleyerek çalışma motivasyonunuzu artırabilirsiniz.
  • Çalışma sürecinde düzenli molalar vererek gözlerinizi dinlendirebilir ve iş stresinin önüne geçebilirsiniz.
  • İş sonrası için çeşitli aktiviteler planlayarak iş günü bitiminde kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
  • Çalışma aralarında meyve, sebze ve kuru yemiş gibi besinler tüketerek enerjinizi ve motivasyonunuzu koruyabilirsiniz.

Siz de dijital çağın armağanı olan evden çalışma fırsatları ile iş süreçlerine konfor katabilirsiniz. Home office için ihtiyaç duyduğunuz fonksiyonel objeleri Karaca koleksiyonlarında bulabilir, çalışma alanlarını şıklaştırabilirsiniz.