Elektrikli Düdüklü Tencerede Yapabileceğiniz Tarifler

Elektrikli Düdüklü Tencerede Yapabileceğiniz 15 Hızlı ve Lezzetli Tarif

Elektrikli düdüklü tencere, modern mutfakların vazgeçilmez cihazlarından biri haline gelmiştir. Hızlı pişirme süreleri ve lezzetli yemekler hazırlama konusundaki yetenekleriyle yoğun bir yaşam temposunda sıklıkla tercih edilen elektrikli düdüklü tencereler sayesinde geleneksel yöntemlerle saatler süren tarifleri dakikalar içinde hazırlayabilir; besin değerlerini koruyarak daha sağlıklı yemekler pişirebilirsiniz. Elektrikli düdüklü tencere yemek tarifleri arasında öne çıkan 15 tarifi deneyerek eşsiz ziyafet sofraları hazırlayabilirsiniz.

Klasik Etli Güveç

Klasik Etli Güveç

Elektrikli düdüklü tencerede yapılan klasik etli güveç, hem pratik hem de lezzetli bir ana yemektir. Etleri düdüklü tencerenin “saute” modunda kızartarak başlayabilirsiniz. Dana eti tercih edilen tarifte, etler altın rengini alana kadar kavrulur. Etler kavrulduktan sonra doğranmış soğan, sarımsak, havuç, patates, domates gibi sebzeler eklenir. Baharat olarak tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı kullanılır. Tencereye yeteri kadar su veya et suyu eklenip kapağı kapatılarak yüksek basınçta yaklaşık 30 dakika pişirilir.

Kolay ve Hızlı Tavuk Sote

Kolay ve Hızlı Tavuk Sote

Elektrikli tencere yemek tarifleri arasında pratikliği ile öne çıkan tavuk sote, yoğun günlerde hızla hazırlanabilecek bir tariftir. Tavuk göğsü veya but parçaları küçük küpler halinde doğranıp “saute” modunda biraz yağ ile kızartılır. Soğan ile sarımsak eklenerek birkaç dakika daha kavrulduktan sonra biber, domates, mantar gibi sebzeler eklenir. Tuz, karabiber, kekik, kırmızı biber gibi baharatlarla tatlandırılır. Bir miktar tavuk suyu eklenip tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 15 dakika yüksek basınçta pişmeye bırakılır.

Zengin Sebzeli Çorba

Zengin Sebzeli Çorba

Sebzeli çorba için doğranmış soğan ve sarımsak biraz yağ ile kavrulup doğranmış havuç, kereviz, kabak, patates, domates, ıspanak gibi çeşitli sebzeler eklenir. Sebzelerin üzerine tercihe göre tavuk suyu veya sebze suyu ilave edilir. Baharatların eklenmesinin ardından 15 dakika yüksek basınçta pişmeye bırakılır.

Lezzetli Mercimek Yemeği

Lezzetli Mercimek Yemeği

Elektrikli düdüklü tencerede yapılan lezzetli mercimek yemeği, hızlı ve sağlıklı bir seçenek olarak öne çıkar. Yeşil veya kırmızı mercimekler iyice yıkanıp süzülür. Soğan, sarımsak ve havuç biraz yağ ile kavrulduktan sonra mercimekler eklenip üzerine domates püresi veya doğranmış domates katılır. Su veya sebze suyu ile baharatlar eklenip tencerenin kapağı kapatılarak yüksek basınçta yaklaşık 10 dakika pişirilir.

Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası

Elektrikli tencerede yemek tarifleri arasında soğuk kış aylarında içinizi ısıtan kremalı mantar çorbasını hazırlamak için soğan ile sarımsak tereyağında kavrulmalıdır. Dilimlenmiş mantarlar eklendikten sonra suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir. Üzerine un ve tavuk suyu katıp tencerenin kapağını kapadıktan sonra 5 dakika kadar kaynamaya bırakılmalıdır.

Nohutlu Tavuk Yemeği

Nohutlu Tavuk Yemeği

Nohutlu tavuk yemeği, protein açısından zengin ve oldukça doyurucu ana yemektir. Tavuk parçaları küçük küpler halinde doğranıp biraz yağ ile kızartılır. Doğranmış soğan, sarımsak, biber, havuç eklenerek birkaç dakika daha kavrulur. Haşlanmış nohutlar eklenir, üzerine domates püresi veya doğranmış domates ilave edilir. Baharat ve tavuk suyu veya su eklenerek karışım kaynamaya bırakılır. Tencerenin kapağı kapatılarak yaklaşık 15-20 dakika yüksek basınçta pişirilir.

Hızlı Sebzeli Makarna

Hızlı Sebzeli Makarna

Hızlı sebzeli makarna, yoğun günlerde hızlıca hazırlanıp sağlıklı seçenek sunan bir yemektir. Makarna haşlanıp süzüldükten sonra zeytinyağı ile soğan sarımsak kavrulur. Ardından tercih ettiğiniz sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edebilirsiniz. Sebzelerin yumuşamasının ardından doğranmış domates ile baharatlar eklenir. Son adımda ise makarna eklenip kısa süre harmanlanması sağlanır.

Baharatlı Kuzu Tandır

Baharatlı Kuzu Tandır

Elektrikli yemek pişirme tenceresi modellerinde en sık tercih edilen yemekler arasında yer alan baharatlı kuzu tandır için et parçalarını kavurmayla ilk adımı atabilirsiniz. Soğan, sarımsak, yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, kimyon, kişniş, karabiber, kırmızı biber, zerdeçal, defne yaprağı gibi baharatlar ile hazırlanan marinasyon karışımı eklenir. Etler karışımda iyice harmanlanıp dinlendirilir. Tencereye yeteri kadar su eklenip kapağı kapatılarak yüksek basınçta yaklaşık 45-60 dakika pişirilir.

Köri Soslu Tavuk

Köri Soslu Tavuk

Köri soslu tavuk için öncelikle tavuk parçaları tavada yağ ile kızartılır veya ızgaralanır. Tencerede soğan, sarımsak, zencefil, yeşil biber gibi aromatik malzemeler soteleme yapılır. Üzerine domates sosu ile hindistancevizi sütü eklenip karışım kaynamaya bırakılır. Ardından köri baharatı, tuz, karabiber, biraz şeker ilave edilir. Pişirilen tavuk parçaları sosun içine eklenerek iyice harmanlanıp bir süre daha pişirilir. Piştikten sonra üzerine taze kişniş yaprakları ve limon dilimleriyle süslenerek servis edilir.

Bulgur Pilavı

Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı, sağlıklı ve besleyici bir yan yemek seçeneğidir. Bir tencerede doğranmış soğan biraz yağ ile kavrulup üzerine yıkanmış bulgur eklenir. Birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerine sıcak su veya et suyu ilave edilir. Tuz eklenip karışım kaynamaya bırakılır. Bulgur suyunu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra tencerenin kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Bulgur pilavı, et yemekleri veya sebzeli yemeklerin yanında servis edilebilir.

Etli Lahana Sarması

Etli Lahana Sarması

Elektrikli düdüklü tencere tarifleri arasında etli lahana sarması öne çıkmayı başarır. Lahana yaprakları bir tencerede kaynar suya atılarak birkaç dakika kadar haşlanıp soğuk suya alınarak süzülür. İç harç için kıyma, yıkanmış pirinç, doğranmış soğan, sarımsak, baharatlar kasede karıştırılır. Her lahana yaprağı iç harçla doldurulup sarmaya başlanır. Sarmalar, büyük bir tencereye dizilip üzerine su veya et suyu eklenir. Biraz domates salçası ilave edilerek pişirme işlemi başlatılır. Lahana sarmaları, kısık ateşte suyunu çekene ve iç harç iyice pişene kadar pişirilir. Piştikten sonra servis yapılırken üzerlerine yoğurt veya limon suyu gezdirilerek servis edilir.

Acılı Fasulye Yemeği

Acılı Fasulye Yemeği

Acılı fasulye yemeği, yapmak için ilk olarak doğranmış soğan ve biber tencerede sıvı yağ ile kavrulur. Üzerine salça eklenip salçanın kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. Ardından doğranmış domates ile yıkanmış fasulye eklenir. Üzerine su ilave edilip karışım kaynamaya bırakılır. Baharatlar eklendikten sonra fasulyeler yumuşayana kadar pişirilip kıvamı ayarlanır.

Kabak Mücver

Kabak Mücver

Kabak mücver, kabakların rendelenip karıştırılmasıyla hazırlanan nefis bir atıştırmalık veya yan yemektir. Kabaklar rendelendikten sonra fazla suyu sıkılarak süzülür. Üzerine ince doğranmış yeşillikler ile rendelenmiş soğan eklenir. Karışıma yumurta, un, tuz, karabiber ilave edilir. Ardından, homojen bir kıvam elde edene kadar malzemeler iyice karıştırılır. Hazırlanan karışımdan küçük parçalar alınarak kızgın yağda kızartılır veya fırında pişirilir. Altın rengini alana kadar her iki tarafı da pişirilir. Piştikten sonra fazla yağı almak için kağıt havlu üzerine alınıp sıcak servis edilir.

Yeşil Mercimek Çorbası

Yeşil Mercimek Çorbası

Yeşil mercimek çorbası için yeşil mercimekler yıkanıp süzülür. Tencerede yağ ile doğranmış soğanlar kavrulur. Üzerine doğranmış havuç ile diğer sebzeler eklenip bir süre daha kavrulur. Yıkanmış yeşil mercimekler ve su veya et suyu eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra çorba blender ile püre haline getirilir veya bir mikser ile ezilir. İsteğe bağlı olarak tuz, karabiber gibi baharatlar eklenir.

Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı

Pirinç pilavı, yapmak için öncelikle pirinçler yıkanıp süzülür. Bir tencerede tereyağı veya sıvı yağ eritilir. Üzerine yıkanmış pirinçler eklenip kısık ateşte hafifçe kavrulur. Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su veya et suyu eklenir. Tuz eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağı kapatılıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra ocaktan alınıp dinlendirilir. Dinlendirme işlemi sonrasında servis edilir.