Bahar Piknikleri için Gerekli Ev Aksesuarları

Bahar Piknikleri İçin Gerekli Ev Aksesuarları

Bahar aylarında ailecek piknik keyfi yapmak, birçok kişinin sevdiği aktiviteler arasında. Piknik etkinlikleri, sevdiklerinizle bir araya gelip sosyalleşebileceğiniz ortamlar oluşturur. Bunun yanında piknikler, doğa ile iç içe olmak ve şehrin stresinden uzaklaşmak açısından da oldukça faydalıdır. Piknik günleri için evde özenle hazırladığınız sağlıklı yiyecekleri yanınıza alarak aileniz ve çocuklarınızla eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Peki, piknik için gerekli aksesuarların neler olduğunu biliyor musunuz? Piknikte tercih edebileceğiniz ürünler hakkında detaylı bilgiyi içerikte bulabilirsiniz.

Bahar Piknikleri için İdeal Piknik Sepeti Özellikleri Nelerdir? 

İdeal Piknik Sepeti

Bahar ayları piknik mevsiminin başladığı özel zamanlardan. Piknik için önceden yiyecek, içecek ve aksesuar planlaması yapmak önem taşır. Bu sayede doğada daha uzun zaman geçirebilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Pikniğe ne götürülür sorusunun yanıtlarından biri, piknik sepeti. Piknik için yanınıza alacağınız eşyaları piknik sepeti içerisine yerleştirebilirsiniz. Piknik sepetlerinin başlıca özellikleri şunlar:

  • Piknik sepetleri, farklı boyutlarda tasarlanır. Sepet seçimini etkinliğe katılacak kişi sayısına göre yapabilirsiniz. 2-3 kişilik samimi piknikler için orta boy piknik sepetleri ve setler ideal olurken 4 ve üstündeki kişiler için 4 kişilik piknik seti ile büyük boy sepet ürünleri uygundur.
  • Hasır veya kumaş gibi dokularda tasarlanan piknik sepetleri bulabilirsiniz. Hasır ürünler vintage stili ile pikniklere nostaljik bir hava katar. Kumaş ürünler ise hafifliği ile kolay taşınabilir özellikler sunar.
  • Piknik sepetleri taşıma sapı veya askıya sahip. Bu sayede ürünleri daha kolay taşıyabilirsiniz.
  • Bazı piknik sepeti modelleri birden çok bölmeye sahip. Bu modellerde, sıvı ve yiyecek ürünlerini farklı alanlara koyarak taşıyabilirsiniz.
  • Bazı modeller; kendi içinde çatal, kaşık, bıçak ve bardak gereçleri bulundurur. Böylece yanınıza sadece yiyecek ve içeceklerinizi alarak pikniğe pratik şekilde hazırlanabilirsiniz.

Piknik Örtüsü Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Piknik Örtüsü Seçerken

Bahar aylarının favori aktivitelerinden olan pikniklerde sıkça kullanılan ürünlerden biri de piknik örtüsü. Örtüleri çim üzerine sererek piknik gereçlerinin temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Piknik örtüsü modelleri farklı boyut, desen ve malzeme kalitesine sahip. Örtü seçiminde şu noktalara dikkat edebilirsiniz:

  • Piknik örtüsü için ölçü seçimi yaparken etkinliğe katılacak kişi sayısını göz önünde bulundurabilirsiniz. Küçük örtüleri 2 kişilik romantik pikniklerde tercih edebilir, orta büyüklükteki modelleri 3-4 kişilik aktivitelerde kullanabilirsiniz. 4 kişi ve üzerindeki etkinlikler için geniş modeller seçebilir veya birkaç farklı örtüyü bir arada kullanabilirsiniz.
  • Naylon, polyester, yün veya pamuk gibi dokularda üretilen modelleri farklı işlevlerine göre tercih edebilirsiniz. Polyester ve naylon modeller su geçirmez özellikler sunarken yün ve pamuk dokulu çeşitler ise yumuşak, rahat kullanımı ile dikkat çeker.
  • Piknik örtüsü seçerken hafif ve katlanabilir özellikte olan ürünler tercih edebilirsiniz.
  • Örtü seçiminde leke tutmayan, kolay temizlenebilen ve makinede yıkanabilen modeller satın alabilirsiniz.
  • Bahar aylarında sık sık piknik yapıyorsanız su geçirmez özellikte ürünler alarak ani bastıran yağmura karşı önlem alabilirsiniz.

Piknikte Kullanışlı ve Pratik Çözümler Sunan Aksesuarlar 

Bahar piknik alanı için birçok farklı aksesuar tercih ederek piknik keyfinizi artırabilirsiniz. Piknik sürecinde kullanışlı özellikleri ile öne çıkan temel aksesuarlar aşağıdaki gibi:

  • Katlanır sandalye: Piknik aktivitelerinin olmazsa olmazları arasında katlanabilir sandalye bulunur. Rahat ve su geçirmez kumaştan tasarlanan ürünler, hafif yapısı ve taşınabilir özellikleri ile piknik etkinliklerine konfor kazandırır.
  • Termos: Sıcak ve soğuk içecekleri ısı kaybı yaşamadan saklamaya olanak sunan termoslar, piknikte sık kullanılan ürünler. Farklı boyutlarda termoslar alarak içlerine dilediğiniz sıcaklıkta ve içerikte sıvılar koyabilirsiniz.
  • Soğutucu: Özel yalıtımlı malzemeden yapılmış olan soğutucu çantalar, ürünleri uzun süre soğuk tutmaya yardım eder. İçerisinde buz aküsü veya soğutucu pedler olan modeller, piknik eğlencelerine keyif katar.
  • Piknik matı: Piknik matları, çim üzerine serilen ve rahatça uzanmak için tercih edilen ürünlerden. Piknik matı ile çimde böcek, sinek gibi haşerelerden korunarak konforlu vakit geçirmek mümkün.
  • Çatal, bıçak, kaşık seti: Piknik etkinliklerinde tercih edilen, farklı kişi sayısına göre üretilen çatal, bıçak, kaşık setleri; rahat kullanımı, minimal dizaynı ve hafifliği ile öne çıkar. Etkinlik katılımcı sayısına göre seçeceğiniz ürünlerle yemeklerinizi daha kolay şekilde yiyebilirsiniz.

Şık ve İşlevsel Piknik Tabak, Bardak ve Çatal-Bıçak Setleri 

Piknik keyfi için özel olarak tasarlanan tabak, bardak, çatal-bıçak setleri seçerek etkinliği konforlu hale getirebilirsiniz. Şık ve işlevsel özelliklere sahip ürünler sayesinde piknikte yiyeceğiniz yemekleri daha kolay hazırlayabilir ve tüketebilirsiniz. Etkinliklerde sıkça kullanılan ürünlerden biri, pipetli bardaklar. Özel cam bardak ve ona monte cam pipetle birlikte sunulan ürünleri değişik boyutlarda ve tasarımlarda bulabilir, içeceklerinizi zevkle tüketebilirsiniz. Bunun yanında çift cidarlı bardaklarla sıcak içeceklerinizi ısı kaybı olmadan içebilirsiniz. 

Piknikte tercih edeceğiniz çatal-bıçak ve tabak setlerini melamin, bambu gibi malzemelerden seçebilirsiniz. Canlı desenlere sahip melamin tabaklarla piknikleri renklendirerek yemeklerinize eğlence katabilirsiniz. Sağlam ve şık olan melamin setleri yeşil, bej gibi tonlarda tercih edebilirsiniz. Minimal tasarıma sahip ürünleri, küçük boyutları sayesinde kolayca taşıyabilirsiniz. Çatal ve bıçakları kişi sayısına göre satın alabilirsiniz. Ayrıca piknikte doğrama, soyma gibi çeşitlerden oluşan bıçak setlerini kullanarak yemek hazırlama seanslarına rahatlık katabilirsiniz. 

Piknikte Minder ve Battaniye Seçenekleri 

Bahar aylarının sürekli değişen havaları için piknikte yanınıza battaniye ve minder alabilirsiniz. Piknik zeminini daha sıcak hale getiren battaniye modellerini, yün veya pamuk içerikli olarak satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra hafif, sıcak ve yumuşak olan akrilik dokulu malzemeleri de tercih edebilirsiniz. Battaniye modellerini, katılımcı sayısına göre kısa veya uzun ölçülerde seçebilirsiniz. İnce dokulu ürünlere yönelerek taşıma ve kolay kullanım avantajından yararlanabilirsiniz. 

Piknikte kullanacağınız minder modellerini 45 x 45 cm boyutlarda seçebilir, alanda rahatça oturarak doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Üzerinde farklı desenler bulunan modellerle piknik stilinize kişisel bir dokunuş katabilirsiniz. Fuşya ve mavi ağırlıklı etnik desenlerden oluşan minder takımlarını, pikniğe katılacak kişi sayısına göre satın alabilirsiniz. Minder modellerini piknik örtüsü ile benzer tonlarda seçerek uyumlu bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Bahar Pikniklerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hijyen ve Güvenlik Önlemleri

Hijyen ve Güvenlik Önlemleri

Sevdiklerinizle piknik yaparken birtakım hijyen ve güvenlik önlemlerini göz önünde bulundurmanız aktivitenin daha güvenli geçmesine aracılık eder. Piknik sırasında dikkat etmeniz gereken kurallar aşağıdaki gibi:

  • Piknik alanlarında basit hijyen kurallarına dikkat ederek çeşitli mikrop ve bakterilere karşı önlem alabilirsiniz. Piknikte yemekten önce ve sonra ellerinizi su, sabun veya el dezenfektanı ile temizleyebilirsiniz.
  • Sıcak havalarda yiyecek, içecekleri soğutucu özellikteki çantalarda muhafaza ederek gıda güvenliğini sağlayabilirsiniz. 
  • Yanınıza çiğ et ve deniz ürünü alacaksanız bunları diğer gıdalardan ayrı olarak taşımaya dikkat edebilirsiniz.
  • Pişmiş yiyecekleri, çiğ malzemelerle temas ettirmekten kaçınarak olası bakteri geçişi konusunda önlem alabilirsiniz. 
  • Piknik aktivitesinin sonunda, etraftaki tüm çöpleri çöp sepetine taşıyıp çevreyi temiz bırakabilirsiniz.
  • Yanınızda mutlaka bir ilk yardım çantası alarak küçük yaralanma ve sıyrık durumlarını kolayca tedavi edebilirsiniz.
  • Sıcak havalarda su kaybı yaşamamak adına bol su içmeye özen gösterebilirsiniz.
  • Tüm gün güneş altında olacağınız piknikte, cildinize güneş kremi uygulayarak cilt yanığı olasılığını en aza indirebilirsiniz.
  • Piknik ateşi yakarken dikkatli hareket etmeye özen gösterebilir, alandan ayrıldığınızda ateşin tamamen sönmesini bekleyebilirsiniz.
  • Sprey ve deodorant gibi yanıcı özellikteki maddeleri, güneş altında bırakmamaya dikkat edebilirsiniz.
  • Doğadaki yaban hayatına saygılı olup, çevredeki canlılara zarar vermekten kaçınarak tabiatı koruyabilirsiniz.

Siz de bahar piknikleri için gerekli aksesuarları satın alarak sevdiklerinizle unutulmaz piknik anıları biriktirebilirsiniz. Piknikte ihtiyacınız olan piknik sepeti ve örtü gibi ürünleri Karaca’da bulabilir, zevkinize uygun ürünler için şimdi sipariş oluşturabilirsiniz.