Babalar Günü, babanızla geçmişi anmak ve deneyimleri paylaşmak için harika bir fırsattır. Ayrıca kendi çocuğunuzla birlikte geçireceğiniz vakte eğlence katarak günü hem sizin hem de çocuğunuz için unutulmaz bir hâle getirebilirsiniz. Peki, çocukluğunuzun veya gençlik yıllarınızın bir parçası olmuş klasik retro oyunları oynamaktan daha iyi bir babalar günü etkinlik planı olabilir mi?
İşte, bu özel gün için oynayabileceğiniz 20 mükemmel retro oyun:
1. Pac-Man (1980)
Bu klasik arcade tarzı oyunda Pac-Man karakterini bir labirentte yönlendiriyor ve haritada karşınıza çıkan bütün noktaları yiyorsunuz. Ancak bu esnada sizi yemeye çalışan dört farklı renkteki hayaletten kaçmaya çalışıyorsunuz. Oyun çok basit bir düzeyde başlasa da seviye geçtikçe zorluğu artıyor ve her yaştan oyuncu için bağımlılık yapan bir düzeye ulaşıyor.
2. Super Mario Bros. (1985)
Dünya çapında fenomen lavabo tesisatçısı Mario ve kardeşi Luigi, Mantar Krallığı’nda unutulmaz bir maceraya atılıyor. Amaçları Prenses Toadstool’u, kötü Bowser’dan kurtarmak; ama acaba prenses hangi kalede saklı tutuluyor? Yayımlandığı yıldan bu yana oyunseverler için keyifli anlar sunan Mario, her seviyede değişen arka plan ve rakipleriyle vaktin nasıl geçtiğini anlamayacağınız bir oyun!
3. Tetris (1984)
O beklediğiniz uzun çubuk bu sefer gelecek mi? Oyuncuların gökten düşen farklı tarzda blokları döndürüp yerleştirerek tam bir yatay hat oluşturarak ekranı temizlemesine dayanan bir bulmaca oyunu olarak özetlenebilen Tetris, basit yapısının aksine derin bir deneyim sunuyor.
4. The Legend of Zelda (1986)
Hyrule Diyarı’nda maceraya atılan Link, Triforce parçalarını toplayarak Prenses Zelda’yı kurtarmak zorunda kalır. Oyuncular bunu yaparken gittikçe genişleyen haritadaki açık dünyayı keşfetmeli, bulmacaları çözmeli ve düşmanlarla savaşmalı. The Legend of Zelda oyununda aksiyon, keşfetmenin keyfiyle buluşuyor. Hem de onlarca yıldır!
5. Street Fighter II (1991)
Benzersiz hareketler ve farklı oyun stillerine sahip karakterleriyle ölümsüzleşen bu dövüş oyunu; sadece kullanıcı deneyimi açısından değil, oyun türünü dönüştürmesi açısından da eşsiz bir yere sahip. Rekabetçi yapısıyla heyecan dozunu hep en üst seviyede tutuyor.
6. Sonic the Hedgehog (1991)
Sega markasının sembol karakterlerinden hızlı mavi yaratık Sonic; bir yandan kötü kalpli Dr. Robotnik’in planlarını engellemeye, bir yandan da halkaları toplamaya ve güzel tasarlanmış haritalardan hızla geçmeye çalışıyor. Tabii onu yönetirken sizin de nabzınız kaçınılmaz olarak hızlanıyor.
7. Donkey Kong (1981)
İlk adı Jumpman olan ve sonradan kült karakter Mario’ya dönüşen karakteri yönlendireceğiniz bu oyunda Donkey Kong’un attığı varillerden kaçarak esiri kurtarmaya çalışıyorsunuz. Hızlı refleksler ve dikkatli zamanlama gerektiren, büyük bir meydan okuma içeren bu oyun her yaştan oyuncu için keyifli.
8. Space Invaders (1978)
Dünyayı uzaylı istilacılardan korumaya çalıştığınız bu oyun, türünün öncülerinden kabul ediliyor. Bu konsepti ilk kullanan oyun olan Space Invaders; aynı prensiple geliştirilen bütün oyunlara ilham vermiş. Oyuncular düşmanları vururken kendi uzay gemilerini de üzerlerine gelen ateşten korumaya çalışıyor.
9. Pong (1972)
Arcade video oyunlarının ilk örneklerinden biri olan Pong, oyuncuların rakipleri elemeye çalıştığı bir masa tenisi simülasyonu. Basitliği hızlıca heyecana katılmanızı sağlarken aynı anda oynayacak farklı yaşlardan oyuncuların aynı düzeyde keyif almasına olanak tanıyor.
10. Mega Man 2 (1988)
Farklı robotlarla savaşıp onları yendikten sonra benzersiz silahlarla donatılacağınız Mega Man’i kontrol ettiğiniz bu oyun, zorlu bir platforma sahip. Aksiyon düzeyinin oldukça yüksek olduğu Mega Man 2, stratejik düşünmeyi ve becerikli hamleler yapmayı gerektiriyor.
11. Frogger (1981)
Bu oyunu oynadıktan sonra doğada karşılaşacağınız kurbağalara eskisi gibi bakamayacaksınız. Çünkü Frogger’da kurbağaların yoğun güzergâhlar ve tehlikeli nehirlerden geçip evlerine ulaşmasına yardımcı oluyorsunuz. Hızlı düşünme ve pratik karar verme konusunda beceri isteyen bu oyun oldukça keyifli.
12. Duck Hunt (1984)
NES Zapper tabancasıyla ekranda uçan ördekleri vurduğunuz bu retro atari oyununun alametifarikası, atışı kaçırdığınızda sizinle alay eden av köpeği. Basit ama bir o kadar da tatmin edici bir atış poligonu deneyimi sunan Duck Hunt, melodisiyle de akıllara kazınmış durumda.
13. Final Fantasy (1987)
Final Fantasy ile oyuncular macera dolu bir yolculuğa, destansı bir göreve çıkıyor. Kültleşmiş bu oyun, sıra tabanlı dövüş oyunları ve karmaşık hikaye altyapısı ile türüne öncülük ediyor.
14. Galaga (1981)
Çok sevilen Galaxian oyununun devamı olarak geliştirilen Galaga; düşman uzaylıların geminizi ele geçirmesi gibi yenilikler içeriyor. Hızlı ve tempolu bu oyunda keskin atış yeteneği ve hızlı refleksleriniz olmazsa ilerleme şansınız da olmaz.
15. Super Metroid (1994)
Ödül avcısı Samus Aran’ı yönettiğiniz bu aksiyon oyununda uzaylıların gezegeni Zebes’i keşfediyorsunuz. Önceden erişilemeyen alanları açmak için yeni yetenekler kazanmak zorunda olduğunuz Super Metroid oyunu, bu açıdan yenilikçi bir yaklaşım sergilemiş ve ilk çıktığı dönemde büyük övgüler toplamıştı.
16. Castlevania (1986)
Sarımsak sever misiniz? Bu oyunu oynarken mecburen seveceksiniz! Çünkü Castlevania oyununda doğaüstü yaratıklarla dolu Dracula’nın şatosunda gezinen bir vampir avcısını yönetiyorsunuz. Gotik atmosferi, unutulmaz müzikleri ve zorlayıcı dinamikleriyle eşsiz bir tecrübe!
17. Asteroids (1979)
Uzayda kovalamaca oyunları arasında övgü toplayan bir diğer oyun da Asteroids. Kayaları ve UFO’ları patlatırken çarpışmalardan kaçındığınız bu oyunun çağının çok ötesindeki grafikleri ve ekranın her yerinde dolaşabilme özelliği, oyun deneyimini üst seviyelere taşıyor.
18. Mario Kart 64 (1996)
Çoklu yarışa olanak sunan bu yarış oyununda; Mario evreninin renkli karakterleri, birbirinden güzel pistler ve eğlenceli eşyalarla keyif dozu oldukça yüksek seyrediyor. Dostane rekabetler için ideal bir tercih!
19. Contra (1987)
Düşman güçlerle savaşan oyuncuların mermi yağmurundan kaçarken aynı anda koşup ateş edebilmesini gerektiren Contra, zorluk düzeyi ile ünlenmiş bir oyun. Fakat iki oyunculu mod, oyunun en eğlenceli yönü. Çünkü iş birliği yaparak hem başarıya ulaşabilir hem de oyundan aldığınız keyfi en yüksek düzeye çıkarabilirsiniz.
20. SimCity (1989)
Birlikte bir şehir planlamaya ne dersiniz? Kaynakları yönetip altyapıyı planlayacağınız, büyüyen metropolün ihtiyaçlarına yanıt vereceğiniz bir belediye başkanını canlandırdığınız bu şehir simülasyonu çok keyifli.Kısacası retro oyunlarla keyifli bir deneyim yaşamak çok kolay! Peki, oyunlara ek olarak birbirinden güzel Babalar Günü hediyeleri arasından seçim yapmaya ne dersiniz? Babanızın beğeneceği bir hediye seçmek de sizin için çok kolay olmalı. Hele ki bu kadar geniş seçenek varken!