patlamis misir tv 3

Film Gecesi İçin Atıştırmalıklar Hazır Mı?

pratik atistirmalik makineleri 1024x576 1

Yoğun geçen bir haftanın ardından ailenizle ya da arkadaşlarınızla film gecesi keyfi yaşamak isteyebilirsiniz. Heyecanlı bir film seçtikten sonra atıştırmalık hazırlığına başlayabilirsiniz. Diyet bozduran tariflerle eğlenceli bir gecenin tadını çıkarabilirsiniz. Patlamış mısırdan sosisli sandviçlere kadar farklı birçok atıştırmalık Karaca’da yer alan pratik atıştırmalık makineleri ile çok kolay!

Klasikten Şaşmayanlara Patlamış Mısır

Hem lezzetli hem de pratik bir atıştıralık olan patlamış mısır film gecelerinin vazgeçilmezlerindendir. Büyük küçük herkesin severek yediği bu klasik atıştırmalığı sıradanlıktan kurtarabilirsiniz. Baharatlı ya da tatlı olarak hazırlayacağınız patlamış mısırlarla misafirlerinizi hayran bırakabilirsiniz.

Tatlı patlamış mısır yapmak için tavaya bir miktar şeker ekleyebilirsiniz. Hafifçe erimeye başlayan şekerin üzerine mısır tanelerini atarak patlamasını bekleyebilirsiniz. Karamelize olan şeker mısırların üzerini kaplayarak nefis bir lezzet kazanır. Benzer bir işlemi çikolatayla da yapabilirsiniz. Kalorisi daha düşük bir atıştırmalığınız olsun isterseniz mısır patlatma makinesi tercih edebilirsiniz.

Karaca’da yer alan patlamış mısır makinesi çeşitleri ile yağsız ve tuzsuz mısır patlatabilirsiniz. Tek seferde 20 kase kadar mısır patlatabilme özelliği bulunan popcorn makineleri ile en kalabalık anlarda bile misafirlerinizi ikramsız bırakmazsınız. 5 dakika gibi kısa bir sürede kaseler dolusu mısır patlatarak film keyfine başlayabilirsiniz. Popcorn makinelerini temizlemek için uzun uzun uğraşmanıza da gerek yoktur. Soğuduktan sonra nemli bir bez ile silerek temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Leziz Bir Sosisli

Film ve dizi gecelerinde, doğum günü partilerinde ya da maç keyfi yaparken lezzetli bir sosisli sandviçe kim hayır diyebilir? İki dilim kızarmış sandviç ekmeği arasında bol soslu tam kıvamında pişmiş lezzetli bir sosis ile film gecenize lezzet katabilirsiniz. Sosisli sandviç hazırlarken kendi sos tariflerinizi kullanabilirsiniz. Domatesli ya da peynirli soslarla sandviçlerinizin daha lezzetli bir hal almasını sağlayabilirsiniz.

Sosisli sandviçler hardal, ketçap ve mayonezle de uyum sağlar. Sandviçlerinizi turşu ile lezzetlendirmeyi de deneyebilirsiniz. Sosisleri tavada ya da fırında kızartabilir, sosun içinde pişirebilirsiniz. Tavada pişirdiğinizde bir miktar yağ kullanmanız gerekebilir.

Tamamen yağsız bir sandviç yapmak isterseniz sosisli sandviç makinesi alabilirsiniz. Bu makine sadece sosislerinizi pişirmekle kalmaz, ekmeklerinizi de tam kıvamında kızartır. Buzdolabından çıkardığınız sosisleri oda sıcaklığına gelmesini beklemeden doğrudan makinede pişirebilirsiniz. Az yer kaplayan şık tasarımlı sosisli makinesi ile partilere renk katabilirsiniz.

pratik atistirmalik makineleri sosisli 1024x576 1

Atıştırmalık Tabağı

Atıştırmalıklar bir film gecesinde bulunması gereken en önemli yiyeceklerdir. Heyecanlı sahnelerde atıştırmalıklara sarılarak heyecanınızı kontrol altında tutabilirsiniz. Film gecesine yaraşır bir atıştırmalık tabağında patates kızartmasından kalem böreğine, sosisten krokete kadar pek çok yiyecek bulunur. Sosislerinizi yağda pişirmek yerine sosisli sandviç makinesini kullanabilirsiniz.

Patatesleri klasik çubuk şeklinde kesmek yerine özel bıçaklarla kafes şeklinde keserek patates waffle da yapabilirsiniz. Atıştırmalık tabağındaki en yağlı yiyeceklerden biri patates kızartmasıdır. Kızartma tenceresinde pişirmek yerine fritöz tercih ederek çıtır çıtır patatesler elde edebilirsiniz. Patatesler için lezzetli dip soslar da hazırlayabilirsiniz. Yoğurt, baharat karışımı ya da peynir sosları ile patatesin lezzetini katlayabilirsiniz.

Kızartma tabağı için hazırladığınız kalem böreklerini de fritözde pişirebilirsiniz. Nuget, sosis, börek, kroket gibi lezzetli yiyeceklerin yanında buz gibi meşrubatlar da tüketebilirsiniz. Sunumlarınız için Karaca’nın zevkli tasarımlara sahip atıştırmalık tabak modellerini kullanabilirsiniz. Karışık kızartma tabağı sehpaya yerleştirip servisi şık tabaklarla yapmak da mümkündür.

Karaca’da bulabileceğiniz fritöz, sosisli makinesi, popcorn makinesi çeşitleri ile unutulmaz film geceleri için lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. En kalabalık misafirlerinizin bile evinizden mutlu ayrılmasını sağlayabilirsiniz.